Temel Pizza Hamuru

1 Çorba kaşığı (15gr) maya
2¾ Su bardağı (210ml) ılık su (90-105 °F veya 32-40 °C)
2¾ Su bardağı (440gr) çok amaçlı un
1 Çay kaşığı (5gr) tuz
1 Çorba kaşığı (15gr) sızma zeytinyağı

• Küçük bir kapta maya ılık suyun içinde çözülür, yaklaşık 10 dakika.
• Bir kasede un, tuz ve maya karışımı eklerek karıştırın. Hamur formunu alana kadar karıştırın.
• Hamuru hafiçe zeytinyağlanmış geniş bir kasenin içinde üstü kapalı olarak yaklaşık 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu süre içerisinde hamur mayalanacak ve şişecektir.
• Hamuru hafif unlanmış bir yüzeyede elinizi kullanarak açmaya başlayın Yumuşak pizza hamuru (Kalın hamur Pizza) için yaklaşık 12mm, kıtır pizza (İnce hamur Pizza) için ise 6mm kalınlık idealdir.
• Pizza hamuru pişirilecek yüzeye taşıdıktan sonra tekrar şişmesi için yaklaşık 20 dak. kadar (üzeri mutfak havlusu ile örtülü) bekleyin.
• Tekrar şişen pizza humurunun üstüne istenilenler döşendikten sonra pişirilir.

Bilgilerinize: 650gr hamur yaklaşık 30cm ince hamur pizza veya 23cm kalın hamur pizza verir.

Conversion Table